6 måter å holde deg glad og sunn mens du jobber hjemmefra

Innlegget er sponset

Etter hvert som du setter deg til rette i sofaen din, fortsatt kledd i pysjamas og bevæpnet med en pålitelig bærbar PC, blir det stadig vanskeligere å ignorere den tynne linjen som visker ut grensene mellom arbeidsliv og liv, og løfter stressnivået til et rekordhøyt nivå. Kjøkkenbenken, full av snacks, roper en sirenesang som frister deg bort fra ditt velmente kosthold.

I mellomtiden føles den en gang så spennende soloarbeidsplassen nå isolert ettersom det profesjonelle kameratskapet i kontorlivet forsvinner inn i minnet. Ja, frihet er spennende, men er det mulig å dyrke lykke og opprettholde robust helse blant disse nyvunne frihetene og kjente veggene?

Ta et dypt pust og forbered deg på å legge ut på en reise mot en mer gledelig og sunn versjon av ditt hjemmegående profesjonelle jeg. Å omfavne disse 6 nøkkelvanene kan bety forskjellen mellom å holde ut arbeidsdagen og å trives innenfor den.

Spis, sov og bad i tide fordi rutinen regjerer

Å følge en rutine bidrar ikke bare til å disiplinere livsstilen din, men spiller også en avgjørende rolle for å holde deg avslappet og fokusert, spesielt når dagen nærmer seg slutten. Uten rutine er det altfor lett å bli overveldet av kravene fra fjernarbeid og husholdningsansvar. Så hvordan kan du bekjempe dette? Svaret er enkelt: etterlign rutinen du hadde da du skulle på kontoret.

Start dagen med å stille inn en morgenalarm, akkurat som du pleide når du pendlet til kontoret. Dette vil bidra til å etablere en følelse av struktur og sette tonen for en produktiv dag fremover. Lag et komfortabelt hjemmekontor hvor du kan finne deg til rette og fokusere på arbeidet ditt uten distraksjoner. Å ta pauser med samme intervaller som du gjorde på kontoret kan bidra til å bryte opp dagen og forhindre utbrenthet.

Spis, sov og bad i tide fordi rutinen regjerer

I tillegg til arbeidsrelaterte rutiner, er det viktig å prioritere din velvære ved å inkludere sunne vaner i din daglige timeplan. Å spise tre balanserte måltider om dagen, ta deg tid til å bade og få tilstrekkelig søvn er alt grunnleggende for å opprettholde en sunn livsstil, selv når du jobber hjemmefra. Det kan virke utfordrende med ekstra oppgaver og ansvar, men å gi litt struktur på arbeidsdagene dine kan gjøre en verden av forskjell i hvordan du føler deg.

Ved å opprettholde en konsekvent rutine kan du holde deg på sporet med ditt arbeid og personlige ansvar, samtidig som du pleier ditt fysiske og mentale velvære. Til syvende og sist ligger rutinens kraft i dens evne til å gi en følelse av stabilitet og balanse i et ellers uforutsigbart miljø.

Prøv å starte dagen med trening

Å starte dagen foran en dataskjerm kan noen ganger forverre følelsen av sløvhet og mangel på motivasjon. Vurder heller å begynne dagen med en enkel hjemmetrening, selv om det bare er på 10 minutter. Siden muligheten til å besøke et treningsstudio eller gå en tur kanskje ikke er tilgjengelig, kan det å skape en egen plass for en treningsøkt inne i huset være en game changer.

Prøv å starte dagen med trening

Du kan starte med noen strekk etterfulgt av frihåndsøvelser for å få kroppen i bevegelse og blodet flyte. Tallrike fitnessentusiaster og fagfolk tilbyr gratis treningstimer på nettet, noe som gjør det enklere enn noen gang å finne en rutine som passer dine preferanser og treningsnivå.

Hvis tradisjonell trening ikke appellerer til deg, bør du vurdere å sette på litt adrenalinpumpende musikk og danse! Ikke bare er dans en morsom måte å få kroppen i gang, men det er også en effektiv metode for å øke energinivået og sette en positiv tone for dagen som kommer.

Å inkludere trening i morgenrutinen din kan ha en rekke fordeler for både ditt fysiske og mentale velvære. Å engasjere seg i fysisk aktivitet frigjør endorfiner, som er kjent som “feel-good”-hormonene, og kan forbedre humøret og det generelle synet betydelig. Å starte dagen med trening gir i tillegg en positiv tone for resten av dagen, noe som hjelper deg å føle deg mer energisk og fokusert når du takler dine daglige oppgaver.

Ved å prioritere trening på begynnelsen av dagen investerer du ikke bare i din fysiske helse, men pleier også ditt mentale og følelsesmessige velvære. Å omfavne en proaktiv tilnærming til egenomsorg kan gjøre en betydelig forskjell i hvordan du navigerer i utfordringene med å jobbe hjemmefra og opprettholde en sunn balanse mellom arbeid og privatliv.

Etter hvert som flere jobber hjemmefra, har det blitt viktig å skape et behagelig og inspirerende miljø. Fiskebeinsparketten kan spille en betydelig rolle i å forvandle hjemmekontoret eller arbeidsområdet til et sted for luksus og sofistikert. Sjekk her fiskebeinsparkett pris. Den klassiske appellen kan bidra til å skape en følelse av eleganse og raffinement, og gir et visuelt fantastisk bakteppe for dine daglige aktiviteter.

Kom deg ut av pysjamasen

Det er ingen hemmelighet at klærne vi bruker kan ha en betydelig innvirkning på humøret og tankesettet vårt. Ved å ta på deg de vanlige klærne mens du jobber, kan du skape en klar grense mellom arbeidslivet og det personlige rommet. Denne enkle handlingen kan hjelpe deg med å gå over til en produktiv og fokusert tankegang, akkurat som du ville gjort i løpet av en vanlig arbeidsdag.

Du trenger ikke ta på deg sprø, hvitvaskede skjorter eller formell antrekk. Velg heller chic casuals eller komfortable arbeidstilpassede klær som får deg til å føle deg bra. Ved å gjøre det sender du deg selv en kraftig melding om at dette er en arbeidsdag, og det er viktig å behandle den som sådan.

Når du kler delen, er det mer sannsynlig at du nærmer deg oppgavene dine med en profesjonell holdning og en følelse av hensikt. I tillegg kan det å kle på deg hjelpe deg til å føle deg mer selvsikker og klar til å ta dagens utfordringer, akkurat som du ville gjort i en tradisjonell kontorsetting.

Men når arbeidsdagen din er over, kan du gjerne gå tilbake i den koselige pyjamasen din. Det fine med å jobbe hjemmefra er muligheten til å nyte komforten i hjemmemiljøet ditt, inkludert favorittloungetøyet ditt, når dine profesjonelle plikter er oppfylt.

Sett en frist for deg selv

Nøkkelfaktoren for å oppnå denne balansen er å sette en tidsfrist for deg selv. Når du jobber hjemmefra, kan det være fristende å la arbeidstimer gå over i personlig tid, eller omvendt. Ved å etablere et klart mål for arbeidstid og forplikte seg til å fullføre arbeidet i løpet av den tiden, kan du skape en følelse av struktur og rutine i hverdagen. Dette hjelper deg ikke bare å holde deg fokusert og produktiv i arbeidstiden, men lar deg også koble helt av og slappe av når arbeidsdagen er over.

Å sette grenser strekker seg også utover arbeidstiden. Når du har fullført arbeidet ditt for dagen, er det viktig å bytte gir og ivareta andre viktige oppgaver og aktiviteter. Enten det er å pleie husarbeid, tilberede et måltid eller delta i aktiviteter som gir deg glede og avslapning, er det avgjørende å dedikere tid til disse aspektene av livet utenom jobben for å opprettholde en følelse av balanse og velvære.

Unn deg selv en gang i blant

Hvis du virkelig vil vite hvordan du skal ta vare på deg selv, vær overbærende en gang i blant. Det er vanskelige tider og du trenger litt ekstra kos. Enten det er å nippe til kruset med Dalgona-kaffe i favorittlenestolen din eller et måltid med favorittmaten din, gi deg selv en godbit en gang i blant. Selv et langt og luksuriøst bad er noe du kan se frem til på en lang dag som er mentalt slitsom.

I disse tider er det avgjørende å finne øyeblikk av glede og avslapning for å opprettholde en sunn og balansert livsstil. Å unne seg små gleder kan ha stor innvirkning på ditt generelle velvære, og hjelpe deg med å lade opp og holde fokus på jobb og privatliv.

Å jobbe hjemmefra kan ofte viske ut grensene mellom profesjonell og personlig tid, noe som fører til økt stress og utbrenthet. Ved å unne deg selv små avlat, kan du skape grenser og skape øyeblikk for egenomsorg midt i din travle timeplan. Å ta seg tid til å prioritere ditt velvære vil føre til økt produktivitet, kreativitet og generell lykke.

Få litt Facetime med andre mennesker

Selv om du foretrekker ensomhet, anbefaler NHS å inkludere en daglig dose videosamtaler og Skype-økter i rutinen din. Disse interaksjonene kan bidra til å lindre følelsen av isolasjon og gi en følelse av tilknytning, og til slutt bidra til forbedret mental helse. For ekstroverte kan vertskap for virtuelle fester og gruppesamtaler gjenskape energien og den sosiale interaksjonen som vanligvis nytes personlig.

I disse utfordrende tider går det å ta vare på deg selv utover fysisk helse. Det er like viktig å pleie ditt mentale og følelsesmessige velvære. Ved å omfavne virtuelle sosiale interaksjoner kan du motvirke følelser av ensomhet og opprettholde en følelse av fellesskap, noe som er avgjørende for å holde deg glad og sunn mens du jobber hjemmefra.

Å inkludere disse virtuelle interaksjonene i din daglige rutine kan gi en sårt tiltrengt pause fra ensomheten ved fjernarbeid, og gir en sjanse til å koble til andre og dele erfaringer. Evnen til å se og samhandle med venner, familie og kolleger gjennom videosamtaler kan løfte humøret og gi en følelse av normalitet i disse usikre tider.

Når vi navigerer i utfordringene med å jobbe hjemmefra og begrensningene ved sosial distansering, er prioritering av virtuelle sosiale interaksjoner et proaktivt skritt mot å opprettholde mentalt velvære. Ved å følge NHSs resept for å holde kontakten gjennom videosamtaler og virtuelle møter, kan du støtte din mentale helse og generelle lykke under covid-19-sperringen.

Som konklusjon, når vi navigerer i utfordringene med å jobbe hjemmefra, er det viktig å prioritere vår lykke og helse. Ved å implementere de seks nøkkelvanene som er diskutert, kan vi skape et mer tilfredsstillende og balansert yrkesliv innenfor rammen av hjemmet vårt.

Fra å sette grenser til å opprettholde et sunt kosthold og søke sosiale forbindelser, kan disse praksisene hjelpe oss ikke bare å holde ut, men trives i vårt hjemmearbeidsmiljø.