7 uformelle stiltips spesielt for deg

Innlegget er sponset

Har du noen gang sett deg selv å stirre på skapet ditt, desperat på jakt etter noe stilig og behagelig å ha på seg? Skulle du ønske det var en måte å enkelt oppnå den uanstrengt kule og sammensatte uformelle looken?

Vel, ikke se lenger, for jeg har den ultimate guiden for deg! I dette blogginnlegget vil jeg dele syv spillskiftende casual stiltips som er spesielt skreddersydd for dine behov. Ikke mer å kaste bort tid og energi på motevalg som ikke gjenspeiler din individualitet – det er på tide å virkelig eie stilen din og ta den til neste nivå!

Unngå ekstreme i passform

Nøkkelen er å finne klær som passer deg godt uten å være for stram eller for løs. Gå på siden av slank og tilpasset, i stedet for baggy eller stram. Hvis du ikke er sikker på hvordan du oppnår riktig passform, ikke nøl med å skreddersy klærne dine. Dette gjelder ikke bare for formelle klær, men også fritidsklær som T-skjorter, jeans og chinos.

Unngå ekstreme i passform

Hvis du lurer på når du skal skreddersy de uformelle klærne dine, se etter områder der det er overflødig stoff som skjuler kroppsbygningen din. Du kan for eksempel ha en skjorte eller t-skjorte med knapper som sitter godt i ermene, men som er for boksete i overkroppen. Alternativt kan du oppleve at jeansene eller chinosene dine er løse rundt leggene. Å ta inn disse områdene med overflødig stoff kan hjelpe klærne dine til å passe deg bedre og vise frem kroppsbygningen din uten å være tett.

Selv om skreddersøm er et utmerket alternativ, kan det også være kostbart. Hvis du har et budsjett, bør du vurdere å handle etter merker som spesialiserer seg på klær designet for bygningen din. Mange merker tilbyr slim-fit alternativer som er designet for å flatere slanke rammer. Ved å oppsøke disse merkene kan du spare tid og penger samtidig som du oppnår et stilig og sammensatt utseende.

Lagdeling er din venn

Som en fyr kan det være vanskelig å finne den rette stilen som passer din kroppstype, spesielt hvis du er på den tynnere siden. Det er imidlertid en enkel teknikk som kan hjelpe deg å legge til struktur og størrelse til rammen din, samtidig som du ser mer stilig ut: lagdeling.

Lagdeling er et enkelt konsept, men det kan kreve litt øvelse for å få det riktig. I hovedsak innebærer det å ha på seg flere lag med klær, for eksempel en skjorte, genser og jakke, for å skape et mer visuelt interessant antrekk. Men for tynne gutter kan lagdeling også bidra til å gi bulk og form til rammen din.

Lagdeling er din venn

En av de enkleste måtene å starte lagdeling på er med en klassisk hettegenser. En hettegenser er et allsidig plagg som kan brukes alene eller med andre lag. Du kan for eksempel bruke en hettegenser med en dunjakke eller en motorsykkeljakke i lag på toppen. Dette vil gi både varme og struktur til antrekket ditt.

Et annet alternativ er å legge en flanellskjorte over hettegenseren i stedet for en jakke. Dette er et lettere alternativ som er perfekt for høstvær. Flanellen vil legge til tekstur og interesse til antrekket ditt, samtidig som det bidrar til å gi bulk til rammen.

Kjole for å balansere proporsjonene dine

Den enkleste måten å balansere ut proporsjonene dine er å velge riktig lengde på T-skjorten. Hvis du har en lengre overkropp, vil en langlinjet T-skjorte bidra til å visuelt forlenge overkroppen, og skape et mer balansert utseende totalt sett. Dette er en enkel, men effektiv måte å få proporsjonene til å fungere for deg.

Hvis du har kortere ben, kan en høyere bukse bidra til å visuelt forlenge underkroppen, noe som vil få proporsjonene dine til å se jevnere ut. Dette er spesielt nyttig hvis du har en lengre overkropp og kortere ben, da det vil bidra til å skape en mer balansert silhuett totalt sett. Ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige bukser til du finner den som passer best for deg.

På den annen side, hvis du har lengre ben, kan bukser med middels til lav vekst bidra til å få bena til å virke kortere enn de er, noe som vil bidra til å skape et mer balansert utseende. Dette kan virke motintuitivt, men det kan være en effektiv måte å balansere ut proporsjonene og skape en mer visuelt tiltalende silhuett.

Et annet raskt tips for å balansere proporsjonene dine er å velge jeans eller bukser som kommer ekstra lange og uhemmede og deretter mansjetter endene. Dette vil bidra til å visuelt forkorte bena, noe som kan være spesielt nyttig hvis du har lengre overkropp og lengre ben. Ved å lage et visuelt kortere ben, vil du bidra til å balansere proporsjonene dine og skape et jevnere utseende.

Vurder å velge mønstrede eller grafiske sokker for din uformelle look. Velg også sokker laget av pustende stoffer som bomull eller bambus. Se etter strumpor i stora storlekar på nett.

Unngå nålestriper som pesten

Mens nålestriper kan se bra ut på noen menn, er de vanligvis reservert for de med bredere rammer. Hvis du er en høyere, slank mann, har du ikke bulk til å balansere ut stripene. Dette er grunnen til at nålestriper har en tendens til å fungere bedre på gutter som The Rock eller John Cena, som har mye muskelmasse og bredere skuldre. Med mindre du er i den samme leiren, er det bedre å unngå pinstriper helt.

Så hvis nålestriper er utelukket, hva bør du ha på deg i stedet? Svaret er enkelt: enkle mønstre og boksere design. I stedet for å stole på striper for å legge til interesse for antrekket ditt, fokuser på passformen og snittet til klærne dine. Se etter biter som har litt mer volum, slik at du ikke ser ut som en spaserstokk. Velg boxier jakker, gensere og skjorter som legger litt bulk til rammen din.

Hvis du er en høyere, slank mann, er det best å unngå pinstriper som pesten. Velg i stedet vanlige mønstre og mer boksede design som legger litt bulk til rammen din. Hvis du elsker striper, bruk dem på en annen måte, for eksempel tynne horisontale striper eller bredere horisontale/diagonale striper som ikke er for dristige.

Kjøp en flott Henley, bruk den ofte

En god henley skal sitte komfortabelt på skuldrene dine, med nok lengde i ermene til å nå håndleddsbenet. Se etter et mykere, mer elastisk stoff som gjør det enkelt å bevege seg og puste. Selvfølgelig kan du også velge et mer grovt stoff hvis det er din preferanse, så lenge det er designet med en atletisk passform.

En av tingene som skiller en henley fra andre skjorter er designet. Den knappede halsen skaper naturlig en V-form, og gir en illusjon av bredere skuldre og en mer maskulin silhuett. For å få mest mulig ut av denne effekten, sørg for å slippe et par knapper ned. Hvis du knapper den helt opp, mister du den flatterende formen.

Men det som virkelig gjør henley til en viktig garderobe, er dens allsidighet. Denne skjorten passer godt til omtrent alt, noe som gjør den til et godt valg for lagdeling. Prøv å bruke den under en flanell- eller jeansjakke for en robust, utendørs look. Eller par den med en sjalgenser for en mer hipster vibe. Du kan til og med bruke en skjorte med rund hals under en henley for ekstra varme og stil.

Perfekt passformen til ermene dine

Når du har på deg en T-skjorte, sørg for at ermene sitter rundt armene og kommer ned til rundt midten av triceps. Denne passformen vil ikke bare flate armene dine, men også gi deg et slankere utseende. Det er verdt å merke seg at mange t-skjorter kommer med tilpassede ermer, så det burde ikke være en for stor utfordring å finne den rette.

Hvis du foretrekker T-skjorter med lange ermer, er et visuelt triks for å se mer klumpete ut å rulle ermene opp til enten midten av underarmen eller over albuen. Denne teknikken vil gi en illusjon av større armer og er perfekt for de som ønsker å vise frem gevinstene sine.

Når de går over til knappeskjorter, sliter mange høye gutter med å finne skjorter med lange nok ermer. Hvis dette er tilfellet for deg, kan det være en fin løsning å brette opp ermene. Men hvis du foretrekker å bære ermene ned, tilbyr de fleste skjortemerker alternativer for lengre ermer. Uformelle button-downs kan være litt vanskeligere, men noen merker tilbyr alternativer med lengre ermer.

Bruk lysere farger for å se større ut

Bruk lysere farger for å se større ut

Lysere farger, som hvitt, gråmelert og pastellfarger, har en måte å få oss til å virke større og mer mette. Dette er fordi de reflekterer lys og trekker oppmerksomhet til områdene der de bæres. Mørke farger har derimot en slankende effekt, noe du kanskje vil unngå hvis du prøver å se større ut.

Dette betyr selvfølgelig ikke at du aldri skal bruke mørke farger. Mørke farger er flotte og kan brukes på en rekke måter. Men hvis du ønsker å se større ut, er det verdt å huske på at lysere farger kan være et nyttig verktøy for å oppnå det utseendet.

Når det kommer til uformelle stiler, er det mange alternativer for å inkludere lysere farger i garderoben din. Du kan for eksempel velge en hvit t-skjorte sammen med lyse shorts eller jeans. Eller du kan bruke en gråmelert hettegenser med et par kakibukser.

Ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige farger og nyanser heller. Det er ingen harde og raske regler i stil, og det som fungerer for en person fungerer kanskje ikke for en annen. Men hvis du ønsker å virke større og mer full, er det definitivt verdt å vurdere å bruke lysere farger.

Til slutt,

Å mestre kunsten av uformell stil handler ikke bare om å se bra ut, det handler om å føle seg bra også. Med de syv tipsene som er diskutert ovenfor, kan du heve hverdagsutseendet ditt og låse opp ditt sanne stilpotensial. Garderoben din er en refleksjon av din personlighet, og ved å investere i den kan du øke selvtilliten din og styrke deg selv i alle aspekter av livet.

Så ikke vær redd for å eksperimentere med stilen din, mikse og matche, og gjør den til din egen. Omfavn kraften til uformell mote og begi deg ut på en reise med selvuttrykk og styrking i dag!